Skip to content

比較文化研究 No.18

1991年 南東北支部発行

目次

  • 角野猛・会田久仁子・角野幸子・柳大河・黄鎬観・金天浩. 日本と韓国の主婦に対する魚の塩蔵食品の嗜好および喫食実態調査について. 1-10.
  • 会田久仁子・角野猛・山田幸二・角野幸子・柳大河・黄鎬観. 日本と韓国のキムチの脂肪酸組成の比較について. 11-16.
  • 森一. 仮名文字および漢字の形態形成に見る利き手の影響―ネクタイの縞模様の左右性調査から―. 17-47.
  • 楠純一. 文化継承における形態について. 48-54.
  • 奥村訓代. 現代いろはガルタ考. 55-75.
  • Itsuro INAGE. Influence of Video Viewing on EFL Listening Comprehension: An Experimental Study in Japanese College Students. 76-85.
  • 森智子. No Problem ―インドにて―. 86.
  • 引地岳雄. トロントとボストンで思ったこと. 87-89.

Table of Contents

  • Takeshi SUMINO, Kuniko AIDA, Sachiko SUMINO, Dae Ha RYU, Ho-Gwan HWANG, Cho Ho KIM. Preference and Frequency of Intake of Salted Fish in Japanese and Korean Housewives. 1-10.
  • Kuniko AIDA, Takeshi SUMINO, Koji YAMADA, Sachiko SUMINO, Dae Ha RYU, Ho-Gwan HWANG. Fatty Acid Compositions of Kimch’i Produced in Japan and Korea. 11-16.
  • Hajime MORI. Influence of the Dominant Hand on the Formation of Kana and Chinese Characters. 17-47.
  • Junichi KUSUNOKI. Patterns of Transmission of Culture. 48-54.
  • Kuniyo OKUMURA. Traditional Iroha Cards and Present-day Youngsters. 55-75.
  • Itsuro INAGE. Influence of Video Viewing on EFL Listening Comprehension: An Experimental Study in Japanese College Students. 76-85.
  • Tomoko MORI. No Problem —In India—. 86.
  • Takeo HIKICHI. What I Thought in Toronto and Boston. 87-89.